В Україні спостерігається зниження обсягів виробництва яловичини.
В Україні, в період з січня по жовтень 2025 року, загальний обсяг забою великої рогатої худоби (ВРХ) для виробництва яловичини в усіх типах господарств досяг 286 200 тонн. Це на 8% менше в порівнянні з тим же періодом 2024 року.
Про це повідомляє агентство Open4business.
За даними агентства, у сільгосппідприємствах обсяги забою ВРХ скоротилися до 106 900 тонн (-3%), а в господарствах населення - до 179 300 тонн (-11%) проти з січня - жовтня 2024 року.
Найбільша частка реалізації м'яса великої рогатої худоби (57%) зафіксована на сільськогосподарських підприємствах Київської (15,41 тис. тонн), Полтавської (13,33 тис. тонн), Черкаської (11,72 тис. тонн), Вінницької (9,73 тис. тонн) та Чернігівської (9,36 тис. тонн) областей.
Контекст. Раніше інформаційне агентство Mind інформувало, що Організація Об'єднаних Націй зафіксувала рекордне підвищення вартості основних товарів. Сниження цін на зернові, молочні вироби, цукор та рослинні олії перевищило зростання цін на м'ясо.