В Україні відкрився перший завод, що спеціалізується на виробництві замороженого хлібобулочного виробу.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-реліз компанії.

У травні 2025 року підприємство відкрило першу з п'яти ліній по виробництву здоби, на сьогодні вже працює лінія по виробництву льоду. Як зазначив власник компанії BFI Олег Міщенко, інвестиції у проект склали понад 400 млн грн.

"Ми усвідомлюємо всі ризики, пов’язані з будівництвом нового підприємства в нинішніх умовах. Однак ми також усвідомлюємо важливість нашої місії в підтримці країни, забезпеченні робочими місцями та створенні основи для надійних партнерських відносин з державою. Це ще раз демонструє, що українці є незламними, і навіть під час війни здатні продовжувати рухатися вперед у розвитку нашої країни та впроваджувати інноваційні продукти", - підкреслив Олег Міщенко.

Згідно з планом, який прописаний у стратегії до 2027 року, передбачена потужність виробництв досягне 3000 тонн продукції щомісяця на всіх виробничих лініях. Це включає першу лінію для швидкої заморозки здоби, другу — для виготовлення льоду, третю — для продуктів з тіста філо, четверту — для круасанів, а також п'яту — для донатів.

Водночас, виробництво орієнтоване не лише на задоволення потреб внутрішнього ринку, але й на експорт. Зокрема, компанія має на меті вивезти до 30% своїх хлібобулочних виробів за кордон. Завод оснащений повною автоматизацією, цифровими рішеннями та спроектований з урахуванням зменшення зовнішніх ризиків.

"Це є фабрика нового покоління. Ми створюємо не лише підприємство, а формуємо індустріально-соціальний кластер, піднімаючи виробництво на новий рівень. Варто зазначити, що це перший завод в Україні, який займається виробництвом заморожених "здоб" і його потужності також спрямовані на імпортозаміщення продукції, яку раніше в Україні не виготовляли," - підкреслює генеральний директор BFI Євгеній Міщенко.

Він також додав, що в Хусті компанія паралельно реалізує проєкт, орієнтований на громаду та працівників підприємства: навколо виробництва формуватиметься публічний простір із кав'ярнею, пекарнею, піцерією, електрозаправкою, ковзанкою та сімейною зоною відпочинку.

Будівництво завода у Хусті - частина оновленої глобальної стратегії розвитку компанії. В рамках стратегії BAKERY FOOD INVESTMENT також інвестувала 160 млн грн у модернізацію заводу в Козельці (Чернігівська область), що дозволило збільшити потужності на 25%.

На даний момент український виробник надає зайнятість більше ніж 600 працівникам. Важливу роль у реалізації проекту відіграє Sense Bank, який виступає фінансовим партнером в рамках державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" та ініціативи "Джерело енергії".

Інші публікації

У тренді

dpnews.com.ua

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на dpnews.com.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на dpnews.com.ua

© Деснянська правда. All Rights Reserved.