Не піддавайтеся спокусі "свіжих" уловів: пропонуємо поради, як визначити небезпечні види риби.
Як не натрапити на небезпечний продукт -- проста інфографіка допоможе обрати якісну рибу
Улітку виникають не лише труднощі з якістю м'яса, але й з рибою. Цей продукт швидко втрачає свіжість, а також може з’явитися на прилавках стихійних ринків у стані, коли вже давно не підходить для вживання.
Високий ризик в тих містах, де фіксують мор риби. Зокрема у Дніпрі в межах Запоріжжя з невідомих причин почали гинути риби, змії та птахи. Зафіксували загибель риби і на Чернігівщині в річці Стрижень, там це пов'язують із забрудненням водойми.
Рибу варто придбати в місцях, де її зберігають належним чином, або ж купувати свіжу, відповідно до санітарних вимог. При здійсненні покупки Українська асоціація імпортерів риби та морепродуктів рекомендує покладатися на свої відчуття.
Якщо ж риба вже була нарізана -- вона також має відповідати певним вимогам. Якщо це філе чи стейки, вони не мають бути завітрені, а лишатися соковитими. Бажано -- щойно нарізаними. М'ясо не має мати синців, почервонінь від крові тощо. Якщо стейки чи філе вже упаковані, в них не має бути багато рідини, бо так риба набагато швидше псується.
Раніше "Телеграф" повідомляв, що відомий серед українців продукт — плавлений сир — може нести ризики для здоров'я. Причиною цього є наявність шкідливих добавок у його складі.