Паска від шеф-кухаря

2020-04-17 09:22

Напередодні Великодня ми підготували нашим читачам приємну несподіванку —  рецепт паски, яким поділився з нами шеф-кухар ресторану «RiverSide» В’ячеслав ПОПКОВ — експерт ресторанної премії «Сіль», учасник проєкту «Дні української кухні», почесний член Асоціації шеф-кухарів України. Впевнені, з нею ваш святковий стіл буде особливим. Адже паска, приготована своїми руками, завжди смачніша.

Інгредієнти:

Борошно — 700-750 г
Свіжі дріжджі — 50 г
Вершки 30 % — 200 г
Яйця курячі — 5 шт.
Цукор — 200 г
Сіль — 10 г
Родзинки світлі — 100 г
Журавлина в’ялена — 100 г
Цукати  з апельсина, лимона — 200 г
Цедра лимона
Ваніль 
Для глазурі:
Білок — 1шт.
Цукор — 150 г
Фреш лимонний — 1ст. л.

Спосіб приготування:

Щоб тісто швидше підходило, готуємо опару. Змішуємо 200 г теплих вершків, 50 г дріжджів, 1ст. л цукру і 1ст. л борошна. Розмішуємо все й залишаємо, доки воно не підійде вдвічі.

Далі у просіяне борошно вливаємо опару. Потім додаємо сіль, цукор, збиті яйця і ваніль. Добре вимішуємо і даємо підійти в теплому місці 1-2 години. Потім у тісто поступово додаємо тонко нарізані цукати, цілі родзинки й журавлину (попередньо замочені) та цедру. Ще раз добре переминаємо, даємо знову підійти і формуємо кулі по 250 грамів. Розкладаємо по формах, даємо там ще трохи підійти й випікаємо при 180 градусах 25-40 хвилин, виходячи з розміру. Після того, як паски охолонуть, покриваємо їх приготованою глазур’ю.

Спілкувалася Валентина НАУМЕНКО 
Фото надано В’ячеславом ПОПКОВИМ

Інші новини:


Нова велика війна?

Військові дії між Азербайджаном і Вірменією розпочалися в ніч на 27 вересня. Обидві сторони звинуватили одна одну в ескалації конфлікту через спірний регіон Нагірний Карабах.

2020-10-01 09:56