Коли ти гарний бармен – гості залюбки приходять до тебе

2020-02-06 11:41

Міжнародний день бармена відзначають у багатьох країнах світу, набуло воно популярності й в Україні. Взагалі, дата цього свята невипадкова – цього дня відзначається День святого Адамса – одного із християнських апостолів (шанується католицькою церквою), якого вважають покровителем виноробів, торговців, пивоварів, а також рестораторів та барменів. 
Отож ми вирішили поспілкуватися з фахівцями своєї справи та завітали в кілька популярних чернігівських закладів. Нас цікавило, як люди приходять у професію бармена, чим вона їх захоплює.

Денис ЛЕНЬКО, ресторан «Сенатор»:

– Свого часу друг порадив мені піти в бармени. Він розповідав, яка це захоплива професія, переконував, що на відміну від роботи в офісі вона не нудна. Постійно в русі, постійно нові знайомства. Отож у 18 років я й почав працювати – це моя перша робота. В «Сенаторі» я вже три роки. Пробував себе і в суміжній спеціальності – баристи, однак більше подобається бути саме барменом. У моїй роботі завжди присутнє живе спілкування. Постійно відбувається щось нове. Нові люди, нові знайомства. 
День своєї професії святкуватиму з колективом.

Вітаю всіх наших колег, зичу їм завжди бути щирими, радіти життю, отримувати задоволення від роботи! Бажаю, щоби не сумували та щоби улюблена робота ніколи не перетворювалася на рутину!

Валентин ЛЕСУН, «Cafe Lovka»:

– Працюю барменом понад два роки. Багато моїх знайомих трудилося в цій галузі. Тож свого часу і я вирішив спробувати – сподобалося. Тепер удосконалююся як бармен. Працював і за кордоном, і вдома. 

У професії подобається спілкування з гостями і те, що кожен день не схожий на інший – і кожен із них цікавий. Подобається готувати напої, авторські коктейлі. Це досить розмаїта професія, в ній цікаво розвиватися. Також від нашої мережі «Food Familly» ми буваємо на конкурсах, виставках, де можна підвищити свою кваліфікацію, свій рівень. Професійне свято відзначатиму – якраз буду вихідний. Хочеться привітати колег. Бажаю їм терпіння, розвитку та гарних чайових!

Олег ТОПЧІЙ, ресторан «Бібліотека»:

– Коли я приїхав до Чернігова навчатися, мене, як і більшість молодих студентів, цікавив підробіток, особливо на літо. В гуртожитку, де я жив, один із моїх сусідів по кімнаті працював барменом. Так мене ця професія й зацікавила. Спочатку я пішов працювати у кав’ярню. А наступного літа «Бібліотеці» був потрібен бармен. Спочатку я стажувався. До речі, мій день народження став першим офіційним робочим днем. Відтоді я працюю барменом 6 місяців, а йшов до цього півтора року.  
В роботі подобається спілкування. Адже до нас приходить багато цікавих  гостей. А ще в професії бармена приваблює та захоплює флейрінг (приготування коктейлів із використанням елементів жонглювання. – Авт.).

Професійне свято відзначатиму весело! Колегам можу побажати розвиватися, читати літературу. Оскільки з неї можна дізнатися багато цікавого. Вважаю, що одне з головних правил – це знання. Оскільки без них тобі не буде цікаво спілкуватися з гостями, а головне – і їм із тобою.

Підготував Дмитро ПАВЛЕНКО
Фото надані співрозмовниками та з Інтернету

Інші новини:


В Україні найгірший за п’ять років урожай кукурудзи

Уперше за кілька років урожай кукурудзи виявиться нижчим за 30 мільйонів тонн. Збір ще не завершився.

2020-12-01 11:35