Бізнес-ланч SHE з Юлією Дарницькою

2019-10-24 07:32

Не так давно Юлія відкрила власну чайхану «Коver», та сьогодні ми розповімо про інший захід, де головна героїня вирішила надихнути й розповісти про свою історію успіху.

– Ще з університету я почала займатися підприємництвом. Точно знала, що свій бізнес можу просунути в Інтернеті, бо раніше вже працювала так, тому була впевнена у своїх силах. З часом я зрозуміла, що варто йти далі та відкривати щось своє. Ідея корисних цукерок спала мені на думку дуже давно, на той момент я мала тільки сторінку у Фейсбуці, гарну ідею та нішу, котру ще ніхто не зайняв у нашому місті. Цукерки почала виготовляти вдома. Хочу зауважити, що творчі люди не завжди вміють гарно продавати, бо у них інше покликання. Але дуже пощастило, бо мене підтримала моя родина. Відтак я вирішила йти напролом, і першим рекламним місцем була «Зелена сцена». І хоча деякі люди скептично ставилися до моєї продукції, але багатьом подобалося. Потім, зрозумівши, що на мій продукт є постійний клієнт і люди замовляють його навіть через Інтернет, я почала розвивати й поширювати свій бізнес не тільки в місті, а й поза межами Чернігова. 

Мій чоловік працює не в Чернігові, тому наше починання – СТО – ми відкрили разом, а вже закінчувала все я самостійно. Звісно, зіткнулася з такими проблемами, як: «вона жінка, і що вона може знати, її можна обманути». Та, незважаючи на колір мого волосся – я блондинка (усміхається) і стать, чоловікам я спуску не давала, бо почала самостійно розумітися на специфіці й роботі будівельних компаній, знала все, починаючи з ґрунтовки та закінчуючи назвами, котрі не всім жінкам відомі. Згодом СТО ми продали, але втілили свою заповітну мрію – відкриття чайхани. По-перше, саме такого закладу не було в місті, по-друге – настрій та атмосфера тут настільки гостинні, що саме такого закладу не вистачало на карті нашого Чернігова. Ми дуже довго вагались, але вирішили ризикнути. Дизайн кафе розробляли разом зі спеціалістом, а вже деталі я шукала самостійно, прагнучи наблизитися до ідеальної картинки, що вже склалася в моїй голові. Приміщення, котре ми обрали, раніше було пивною. Ви навіть не уявляєте, скільки часу та сил ми витратили, щоби знищити цей запах. Також ми розуміли, що все повинно бути за правилами: краса – красою, але закони головніші. Хочу розповісти дуже кумедну історію: оскільки люди звикли, що на цьому місці – пивна, вони й досі заходять і запитують, чи нема тут пива. Зізнаюся: ми також зіткнулися з великою проблемою – це персонал. У затишній кав’ярні хочеться, щоби кожного зустрічали з усмішкою та завжди гостинно. Меблі, котрі ми замовляли в Києві, я особисто їздила й «тестувала» сама, адже мені важливо, щоби моїм гостям було комфортно. До столиці багато разів поверталася, бо, як виявилося, потрібної атрибутики у нас зовсім мало. 

Можна завжди жартувати й говорити, що жінки слабкі, але подивившись на тендітну Юлію, котра у свої роки досягла таких успіхів, скажеш навпаки: жінка надихає та може все!

Вікторія КАЗКОВА
Фото Наталії САМОНЕНКО

Інші новини:


Сніданок від шеф-кухаря у ліжко, або Як працюють чернігівські ресторани під час карантину

Уже декілька тижнів у Чернігові зачинено ресторани. Більшість закладів повністю припинили роботу. Інші ж почали працювати у форматі нового режиму — тієї ж доставки та замовлень на винос.

2020-04-03 10:05