Кондитерські штучки від Bakery_Ok_

2019-10-03 10:14

Сіннабон, або булочки з корицею

Після того як я познайомилася з цими булочками, я полюбила дріжджове тісто раз і назавжди. Сподіваюся, вас ці булочки теж підкорять. Тут ми працюватимемо з дріжджовим тістом, але вас це не повинно лякати. 

СКЛАДОВІ: дріжджі – 11 г, тепле жирне молоко (чим жирніше, тим краще) – 60 г, цукор 1 – 15 г, масло вершкове (теж жирне) – 115 г, молоко тепле – 125 г, яйце – 1 шт., борошно – 450 г, цукор 2 – 100 г, масло вершкове – 25 г, прянощі (тут я раджу взяти корицю та імбир у пропорції 2:1).

Отже, до справи! Почнемо з опари. Кладемо дріжджі з цукром (15 г) у чашу міксера, додаємо до них тепле молоко (60 г) і дуже добре та акуратно вимішуємо все. Опісля накриваємо харчовою плівкою (дуже туго) і ставимо в тепле місце на 10 хв.

Тим часом у мікрохвильовці розігріваємо масло (115 г) і молоко (125 г) додаємо яйце й добре перемішуємо вінчиком. Далі дріжджова маса повинна вже збільшитися вдвічі, і ми в неї додаємо яєчно-молочну суміш та добре, але акуратно вимішуємо. Потім у два заходи додаємо 450 г борошна (тобто всипали 200 г і вимісили, потім іще 250 г і знову вимісили) Вимішуємо – якщо міксером (насадкою гак), то 5 хв., якщо руками – 10 хв., щоби тісто стало однорідним та зібралося в кулю.

Далі змащуємо стінки миски олією, кладемо туди тісто, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепло на годину. Тим часом розтоплюємо масло, що залишилося, й окремо змішуємо цукор (100 г) та спеції. Коли тісто підійде, його треба розкачати у прямокутник товщиною 1 см, за допомогою пензлика змастити розтопленим маслом і посипати сумішшю цукру та спецій. По краях залишаємо місце без спецій. Далі згортаємо все в рулетик. Чим більше обертів, тим смачнішою буде булочка. Потім розрізаємо наш рулетик на рівні частини й викладаємо булочки у квадратну форму. Знову накриваємо плівкою – і в тепло на 15 хв. 

Тим часом розігріваємо духовку до 175 градусів. 

Через 15 хв. ставимо наші булочки в духовку й випікаємо 20-30 хв. Тільки-но стануть рум’яними, дістаємо й теплими змащуємо кремом. А можна і не змащувати, вони й так дуже смачні.

Неодмінно приготуйте та скуштуйте ці булочки, вони того варті!

Смачного!

Для замовлення моїх чудо-тортиків пишіть в Інстаграм. Чекаю на ваші замовлення!

Фото взято с Інтернету

Інші новини:


Таємний гість ресторан «Сенатор»

Наш гість продовжує відвідувати заклади харчування. Ми говоримо саме про обслуговування, меню, тонкощі роботи. Але на просторах Інтернету ви можете дізнатися про все це самостійно.

2019-10-20 16:45