«Ходить гарбуз по городу, питається свого роду…» Вже осінь, і не за горами гарбузовий сезон, тому сьогодні будемо готувати смачний та корисний пиріг.
Гарбузовий пиріг
ІНГРЕДІЄНТИ: 3 яйця, 250 г цукру, 240 г олії, 250 г гарбузового пюре, 240 г борошна, 0,5 ч. л. соди, 1,5 ч. л. розпушувача.
Гарбузове пюре я роблю, проваривши гарбуз із невеликою кількістю води. Потім подрібнюю блендером і, якщо потрібно, перетираю через сито.
Готове пюре охолоджуємо та кладемо в чашу міксера. Далі відділяємо білки від жовтків і відставляємо. У міксер до пюре вливаємо олію, кладемо жовтки й цукор, усе добре збиваємо. Потім додаємо всі сухі інгредієнти й за бажанням – улюблені спеції (мені подобаються мускатний горіх та кориця).
Настав час білків. Їх дуже добре збиваємо та обережно вводимо в тісто лопаткою.
Випікаємо пиріг за температури 170 градусів у невеликий формі (в ідеалі – 16 см), змащеній олією та притрушеній борошном.
Він дуже соковитий усередині й неймовірно смачний.
Спробуйте самі!
Для замовлення моїх чудо-тортиків пишіть в Інстаграм. Чекаю на ваші замовлення!
"Сьогодні у нас новий відлік часу, і ми, попри все, рухаємося вперед"
Найкращим подарунком на нещодавній день народження для голови Чернігівської обласної ради Олени Дмитренко був прапор артилерійської бригади. "Артилеристи - справжні боги війни, - говорить пані Олена. - Я мала щастя з ними познайомитися. Наразі вони знову повертаються на бойові позиції. Це - нереальні хлопці, які щодня ризикують своїм життям, але в них зовсім немає помпезності. Немає такого: “Я - герой-захисник!" І стукання себе в груди. Амбіції - це не про них. Вони просто живуть тим, що захищають нас. Спілкуючись із такими воїнами, змінюєш свою думку про все, розумієш, наскільки у нас є круті ЗСУ-шники. І відчуваєш невимовну повагу. Бо вони просто роблять те, що мають робити, і йдуть до перемоги".
2022-08-09 16:42