Різдвяне печиво «Штолленки»

2021-12-22 08:11

М’яке, ароматне, з великою кількістю сухофруктів. Ваш будинок відразу наповниться ароматами цедри апельсина, ванілі та весь процес подарує чудовий передсвятковий настрій.

Готуйте його з дітьми, онуками і наповнюйте своє серце радістю!

Інгредієнти:

  • 260 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • 8 г розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 100 г вершкового масла;
  • 130 г кисломолочного сиру;
  • 1 яйце;
  • ваніль за смаком;
  • 300 г сухофруктів (сушена журавлина, вишня, родзинки, курага)
  • 20 мл рому, коньяку або апельсинового соку;
  • 150 мл води;
  • цедра апельсину.

Приготування

Сухофрукти залити водою, додати цедру апельсина (ром чи коньяк – за бажанням) та довести до кипіння. Зняти з вогню, закрити кришкою і дати настоятися 15 хвилин. Потім воду злити й обсушити сухофрукти паперовим рушником.

Розім’яти виделкою сир, додати ваніль, яйце, цукор та сіль, м’яке вершкове масло. Все ретельно вимішати. Всипати просіяне борошно з розпушувачем, замісити тісто і відправити в нього сухофрукти.

На поверхні, підсипаній борошном, тісто обім’яти і сформувати печиво. Викласти на деко, застелене пергаментним папером, випікати 15-20 хвилин у добре розігрітій духовці. Змастити тепле печиво розтопленим вершковим маслом і присипати цукровою пудрою.

Смачного!

Інші новини:


Красивий бізнес, який не здався, першим відкрився після активної фази бойових дій, навчає своїх та надихає жінок Чернігова

П’ять років тому відкрився відомий чернігівський магазин жіночого одягу, взуття та аксесуарів "KriStal" (проспект Перемоги, 119А). За цей час його вподобало багато чернігівок (і не тільки!). І ось воно, свято першого ювілею. На ньому побували давні й нові друзі, прихильниці магазину, бізнес-пані й панянки, котрі постійно приходять сюди за стильними речами, привітним та професійним обслуговуванням, консультаціями й обов’язково – за гарним настроєм.

2022-08-16 08:55