Кондитерські штучки від Bakery_Ok

2019-08-19 13:14

Смачно, пікантно й несподівано до неможливості! 

– Давайте знайомитися. Мене звати Оля Кривенко. В Інстаграмі мене знають як Bakery_Ok. Я не кондитерка за професією, швидше – це покликання.

Кондитерством почала займатися, коли народила сина, аби хоч якось відволіктися від домашніх буднів. А ще я дуже люблю солоденьке!

Займаюсь улюбленою справою близько двох років. Спочатку частувала близьких та знайомих, трохи пізніше вони почали просити мене робити «ще і ще».Так і почався мій цікавий шлях до солодощів. Дуже непросто передати вам, який він, величний світ кондитерства, але все ж спробую це зробити.

У моєму арсеналі є найніжніші тортики, красиві капкейки та весільні торти, натуральний зефір у вигляді морозива в ріжку й ескімо. А ще – оригінальні та тематичні кенді-бари. Тобто не просто столи із солодощами, а ще й фотозона, місце для селфі та вручення подарунків. Кенді-бар вражає з першого погляду…

І тепер усім цим я ділитимуся з вами.

Кекс із цілими грушами

Кекс дуже ніжний та просочений сиропом, а груші – дуже соковиті й ароматні. Його варто спробувати. Розпочинаймо!

СКЛАДОВІ

200 г вершкового масла, 200 г цукру, 4 яйця, 280 г борошна, 1 ст. ложка розпушувача (без гірки), 3 середні груші.

ПРИГОТУВАННЯ

Якщо ви зібралися готувати, завжди діставайте продукти з холодильника заздалегідь, тоді випічка буде пишнішою, а інгредієнти краще збиватимуться.

Кладемо в миску м’яке, кімнатної температури масло і цукор та збиваємо їх міксером. Продовжуючи збивати, додаємо по одному яйця, збиваємо до однорідної маси. Потім додаємо просіяне борошно з розпушувачем і знову збиваємо міксером до однорідності.

Готове тісто перекладаємо у форму для кексу або хліба, попередньо застелену пергаментним папером. Усередину вставляємо цілі груші, очищені від  хвостиків та серцевини, так, аби було видно тільки верхню частину.

Випікаємо при 180 °С.
Час приготування – 60 хв.
Перевіряємо готовність кексу (та й усієї випічки) зубочисткою. Якщо вона виходить із кексу сухою – він спечений.

Готуйте із задоволенням!

Інші новини:


Великий мрійник

Вручаючи Золоту медаль Національної академії мистецтв під час відкриття персональної виставки цього відомого чернігівського художника, президент академії А. Чебикін сказав: «Володимир Ємець – це знакова постать в образотворчому мистецтві України.

2019-11-12 12:16