Цвєтаєвський пиріг від Олени Пузан

2020-11-30 12:41

Олена Пузан, директор компанії «Житлобудсервіс»:

– Для ділової жінки, яка цінує свій час, але любить побалувати домашніх смачненьким, головне в рецептах – простота і швидкість приготування. В топі моїх улюблених швидких і дуже смачних рецептів – заливний яблучний пиріг.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:
- борошно 160 г;
- розпушувач 1 ч. л.;
- вершкове масло 100 г;
- сметана 2 ст. л.

Для начинки:
- яйце куряче 1 шт.;
- цукор 200 г;
- сметана 200 г;
- борошно 2 ст. л.;
- яблука 3 шт. 

ПРИГОТУВАННЯ:

На повільному вогні розтопити в каструльці вершкове масло. Муку просіяти через сито гіркою, додати розпушувач, потім розтоплене масло і сметану. Перемішати так, щоб вийшло еластичне тісто. Викласти в круглу форму пергаментний папір, а на неї тісто. Розрівняти його руками так, щоб вийшов «кошик» із бортами. Очищеними від шкірки і нарізаними дуже тонкими шматочками яблуками заповнити «кошик». Приготувати крем: збити яйце з цукром, додати 2 ст. л. борошна і сметану. Отриманим кремом залити яблука і відправити пиріг до розігрітої до 180°C духовки на 45 хвилин. Коли пиріг випечеться, дати йому остигнути, не виймаючи з форми.

Інші новини:


Олег Авер’янов: «Федерація роботодавців має стати майданчиком спільних проєктів та рішень – задля власного розвитку і всього регіону»

Нещодавно відомий підприємець, генеральний директор ТОВ «ПК «Пожмашина» Олег Авер’янов очолив Федерацію роботодавців Чернігівщини.

2021-09-20 12:02