Українські аграрії розпочали збирати урожай крокусів, із яких виробляють найдорожчу спецію у світі — шафран. Про це повідомляють Подробиці.
Із квітів дістають три маленькі тичинки, які є спецією шафран. Спеція дорога, тому що витрачається багато ручної праці, а кінцевого продукту мало. Вартість від $2 до $15 за 1 г. Її використовують у косметології, фармацевтиці та кулінарії. Додають у десерти, інші страви, навіть в алкоголь.
Квітка не потребує значного поливу та особливого догляду, не боїться холодів і швидко розмножується. Нині шафран вирощують майже в усіх областях України.
Наразі в Україні шафрану збирають не більше 10 кг/рік. Але за кілька років урожай може бути на рівні Греції, до 10 т щорічно.
Скільки буде коштувати земля, якщо ринок запустять із 1 липня
Формуючи прогнози на новий рік, багато хто цікавиться курсом долара, біткойна, рівнем інфляції і цінами на ринку нерухомості. А тим часом 2021-й, згідно з концепцією нинішньої влади, це завершення «30 років рабства». Мова про відкриття ринку землі, пише dsnews.ua.
2021-01-19 14:59